Har økt 470 prosent

Har skjedd på fire år.

DYRT: Du må grave dypt i lommeboka om du blir tatt med denne i hånda. Foto: Shutterstock/NTB
DYRT: Du må grave dypt i lommeboka om du blir tatt med denne i hånda. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke økte bøtesatsene for brudd på veitrafikkloven med 30 prosent.

Det var i høst at Samferdselsdepartementet sendte ut et forslag på høring om å øke satsene med 30 prosent. Flere gikk ut mot forslaget, også politiet, men nå er det godkjent og det trådte i kraft 1. februar.

Kraftig økning

Dette betyr også at boten for å bruke mobiltelefon i bil har gjort et hopp.

Akkurat denne har vært en het potet de siste åra, da «prisen» har gått kraftig opp: I januar 2019 kostet dette 1700 kroner, mens du nå drøyt fire år etter, må ut med hele 9700 kroner.

- Det svir skikkelig i en, for mange, allerede skrapt lommebok, men det er et viktig tiltak for trafikksikkerheten. Altfor mange blikker bort på mobilen mens de kjører. Enten de tar telefonen, svarer på meldinger eller lar seg forstyrre av pushvarslinger mens de sitter bak rattet, sier fagsjef for motor i Frende forsikring, Roger Ytre-Eide i en pressemelding.

I en undersøkelse Norstat har gjort for selskapet, viser at sju av ti nordmenn ikke vet hva straffen er for å bruke mobil i bil.

- 20 prosent aner ikke hva boten er i det hele tatt, mens halvparten av de spurte sier at de vet den er blitt høyere, men ikke hva den er. Da forstår jeg det er et sjokk å bli stoppet og få et forelegg på nesten 10 000 kroner, sier Ytre-Eide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer