Tesla Cybertruck

Har satt dato

Etter mange utsettelser er det nå klart når de første kundene får sin Tesla Cybertruck – om vi skal tro Elon Musk.

ENDELIG KLAR: Cybertruck ble vist fram i 2019, men utsettelsene er blitt mange. Ifølge Tesla-sjef Musk vil de første bilene bli levert til kunder i år. Bildet er fra de siste vintertestene. Foto: Tesla
ENDELIG KLAR: Cybertruck ble vist fram i 2019, men utsettelsene er blitt mange. Ifølge Tesla-sjef Musk vil de første bilene bli levert til kunder i år. Bildet er fra de siste vintertestene. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med at Tesla-sjef Elon Musk nylig presenterte selskapets resultater for første kvartal i år, ga han også en oppdatering rundt produksjonen av Cybertruck. Samtidig fortalte han at det skal være et arrangement for overlevering av kundebiler «seint i tredje kvartal i år.

Det vil etter all sannsynlighet si i september.

Denne pickupen er en av de mest omtalte elektriske bilene noensinne. Lanseringen er blitt utsatt flere ganger siden bilen ble vist fram i 2019. Musk har tidligere fortalt at de fikk inn 250 000 reservasjoner den første uka etter presentasjonen av Cybertruck. Etter det har ikke Tesla kommet med offisielle tall.

6000 nordmenn i kø

Det har imidlertid Cybertruck Owners Club, som anslår at rundt 1,5 millioner står i kø for å kjøpe bilen. Også i Norge har interessen vært svært stor. Ifølge den samme databasen, er det minst 6 000 nordmenn som har betalt inn 1000 kroner i depositum for å stå i køen for en bil. Disse tallene er imidlertid usikre, siden Tesla ikke sier noe som helst om ventelister eller andre detaljer rundt bilen.

At det nærmer seg levering av de første bilene til kunder, understrekes av at produksjonen av de første bilene allerede er i gang i fabrikken i Texas. Om dette er en såkalt førserie-biler eller biler i vanlig serieproduksjon, vet vi ikke. Tesla har også vist bilder av Cybertruck under testing i vinterforhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.