Har vi blitt flinkere i trafikken?

På veiene har høsten vært lysere enn sommeren.

Publisert
Sist oppdatert

2008 har vært et mørkt år for trafikken. Frem til august var dødstallene i trafikken nesten 40 prosent høyere enn året før. Dette tilsvarer 46 flere drepte personer.

Les også: Her er Norges dødligste veier

I høst har derimot dødstallet flatet helt ut, og fra august til september sank antall døde på veiene med nesten 40 prosent. I oktober steg dødtallet igjen, men antallet klarte fremdeles å holde seg under statistikken for 2007.

Ulykkestall og personskader har også blitt kraftig redusert i høst.

Trafikkfarlige 50-åringer

- Det er et steg i riktig retning, men ingen kan forklare hvorfor det er slik, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård til VG Nett.

Mulige forklaringer på endringene kan være tilfeldigheter, men også større fokus på trafikksikkerhet i media, tror Humlegård.

Denne boksen kan redde livet ditt

I følge tall fra Trygg Trafikk fordeler tallene for oktober seg på 13 bilførere, fire bilpassasjer, en motorsyklist og fem fotgjengere.

Dette underbygger tidligere statistikk som viser at det er flest bilførere som blir drept i trafikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer