Hardtest av hurtigkjetting

Hvis ditt behov for ekstra fremkommelighet begrenser seg til påsketur og et par vanskelige vinterdager hjemme, kan vi på det sterkeste anbefale hurtigkjettinger i stedet for firehjulsdrift.

Publisert

Vi har samlet fem sett med hurtigkjettinger og reist på tur til fjells. Testen ble utført på cirka 1.000 meter over havet på fjellet mellom Tuddal og Rjukan i Telemark. Her har vinteren kommet og forholdene var gode for en skikkelig gjennomgang av kjettingene.

Slik ble testen utført

Det er helt klart at med et sett med kjettinger i bagasjerommet, er du godt rustet mot dårlig føre. Vi brukte en Peugeot 406 stasjonsvogn som testbil, og alle kjettingene ble kjørt en runde på cirka 12 kilometer med varierende føreforhold. I tillegg til at vi har vurdert kjøreegenskapene og fremkommeligheten på de forskjellige modellene, har også konstruksjon, montering og bruksanvisning blitt vurdert.

Øvelsene

Kjettingene ble testet på varierende underlag med varierende øvelser. Først prøvde vi bakkestart på henholdsvis is og snø og deretter landeveiskjøring på tilsvarende underlag. Egenskaper under bremsing, grep i svinger og generelle kjøreegenskaper ble også vurdert. Ingen av kjettingprodusentene anbefalte høyere hastigheter enn 50 kilometer i timen, vi forsøkte imidlertid å kjøre raskere enn dette for å finne ut av hvor grensen lå. Komfort og støy ble også tillagt vekt i totalvurderingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer