Svenskehandel

Harryturen koster deg 2500 kroner

Maten er kanskje noen kroner billigere, men når du legger til hva det koster å kjøre fram og tilbake, kan turen ende med et stort tap.

SJOKKTALL: Hvor mye det egentlig koster deg å dra til Sverige for å handle, kommer som et sjokk på de fleste. Hva med 2 600 kroner fra Hønefoss til Charlottenberg og hjem igjen? Foto:
SJOKKTALL: Hvor mye det egentlig koster deg å dra til Sverige for å handle, kommer som et sjokk på de fleste. Hva med 2 600 kroner fra Hønefoss til Charlottenberg og hjem igjen? Foto: Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har prisene på mat steget med 11 prosent i Norge, men hele 18 prosent i Sverige, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) og Statistikmyndigheten (SCB). Likevel kan summen på kassalappen bli en god del lavere dersom du er bevisst på hvilke varer du kjøper på den andre siden av grensen.

Men hvor mye sparer du egentlig på en tur over grensen?

De fleste kjører bil fram og tilbake. Kostnaden for dette er det ikke mange som legger inn i dette regnskapet. Vi har sett på hva en handletur til Sverige, eller til Finland for de som bor i Finnmark, koster deg fem forskjellige steder i Norge.

Mange får nok sjokk når de ser disse tallene. Konklusjonen er at du skal handle veldig mye for å få regnestykket til å gå i pluss.

Dyrt i bommene

Bompenger er en kostnad som det er ganske lett å se, siden den kommer som en faktura én gang i måneden.

Fra Sandvika utenfor Oslo til Strømstad i Sverige, koster det 238 kroner tur retur med en bensinbil dersom du ikke har Autopass-abonnement og bombrikke.

Fra Hønefoss til Charlottenberg koster det 215 kroner, og fra Orkanger utenfor Trondheim til Storlien er prisen 176 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.