Elbil og rekkevidde

Håvard får lengst rekke­vidde for pengene

Ingen slår Renault Zoe når det gjelder rekkevidde for pengene. Det nyter Zoe-eier Håvard Rafaelsen godt av.

SPARER 40.000: Håvard Rafaelsen regner med at han sparer nesten 40.000 kroner i året på å kjøre elektrisk, sammenliknet med bensinbil. Renault Zoe er den elbilen som gir deg lengst rekkevidde for pengene: Foto: Renault
SPARER 40.000: Håvard Rafaelsen regner med at han sparer nesten 40.000 kroner i året på å kjøre elektrisk, sammenliknet med bensinbil. Renault Zoe er den elbilen som gir deg lengst rekkevidde for pengene: Foto: Renault Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Zoe var sammen med Nissan Leaf de første elektriske storselgerne i Norge. De er også to av bilene som gir deg den lengste rekkevidden i forhold til prisen du betaler for bilen.

Siden 2014 har Håvard Rafaelsen eid to Renault Zoe. Til renault.no forteller han at han sparer mye penger på å kjøre denne bilen, sammenliknet med en bensinbil.

– Jeg har regnet på det, og besparelsen med mitt bruk ligger på mellom 30.000 og 40.000 kroner i året på å kjøre elektrisk, sier Rafaelsen.

70 prosent elbiler i år?

Utvalget av elbiler i begynner å bli stort, og de siste månedene i fjor var over 60 prosent av de nye bilene som ble solgt i Norge rene elbiler. Luksusbilen Audi e-Tron ble den mest solgte bilen av alle.

I år vil hele 70 prosent av alle de nye personbilene som selges her i landet være rene elektriske. Det tror i hvert fall sjefen for Norges største bilimportør Harald A Møller A/S, Ulf Tore Hekneby. Han har ansvaret for salget av blant annet VW, Audi og Skoda og har en rekke nye elbil-modeller på gang i år.

Renault Zoe lengst

Vi har sjekket prisen mot rekkevidden på 52 modeller som er i salg. Ingen gir deg mer for pengene enn kompakte Renault Zoe. Med en rekkevidde på 395 kilometer og en pris fra 249 900 kroner, er den suverent på topp. På en god andreplass kommer lille Seat Mii.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer