Sylvi Listhaug

Havnet midt i kaoset

Pumpeprisene i Ulsteinvik gikk til bunns mens Sylvi Listhaug drev valgkamp på «heimebane». - Det så ganske vilt ut. Folk på Sunnmøre er glad i en god deal.

BENSIN-KAOS: Sylvi Listhaug ble vitne til kaotiske scener da hun drev valgkamp i Ulsteinvik. Foto: Hans Arne Vedlog
BENSIN-KAOS: Sylvi Listhaug ble vitne til kaotiske scener da hun drev valgkamp i Ulsteinvik. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert

Tidligere i dag meldte politiet i Møre og Romsdal om kaotiske tilstander i Ulsteinvik.

Pumpeprisene på den lokale Uno X-stasjonen dumpet drastisk, i flere omganger, og var på et tidspunkt nede i 10,68 kroner literen for diesel og 11,68 for 95 blyfri bensin.

Det førte til det svare sentrumskaoset, da folk rullet som gale til pumpene.

Folk sto gladelig godt over timen i kø for å fylle sine biler med billig suppe, og politiet måtte på et tidspunkt anbefale folk å kjøre alternative ruter for å komme seg hjem etter endt arbeidsdag.

KUPP: Oddbjørn Sunde fra Ulsteinvik fylte selv bensin for 11,88 da han kom fram til pumpa. Dieselprisen var da 10,88, forteller han. Foto: Oddbjørn Sunde
KUPP: Oddbjørn Sunde fra Ulsteinvik fylte selv bensin for 11,88 da han kom fram til pumpa. Dieselprisen var da 10,88, forteller han. Foto: Oddbjørn Sunde Vis mer

- Vilt

Midt oppi dette skulle Sylvi Listhaug til et kjøpesenter i Ulsteinvik for å drive valgkamp. Altså på «heimebane» for FrP-lederen som kommer fra en familiegård ved Sjøholt i Ørskog, «bare en fergetur og litt til» unna.

- Da vi var på vei til kjøpesenteret, så vi at det begynte å tette seg til. Pumpeprisen var rundt 12 kroner for diesel og 13 kroner for bensin. Vi tenkte vi skulle stoppe og fylle på vei tilbake, men nei. Da var det helt kaos, sier Listhaug og legger til.

- Det så ganske vilt ut. Folk på Sunnmøre er glad i en god deal, vettu!

Fra folk i Ulsteinvik har partilederen plukket opp at årsaken til dagens lave drivstoffpriser rett og slett skal være en feiring av Karsten Warholms fantastiske VM-gull på 400 meter hekk i går kveld.

DUGG: Dugg på innsiden av rutene i bilen er plagsomt og i verste fall trafikkfarlig. Her får du tips til hvordan du kan bli kvitt problemet. Video: Berit B. Njarga. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Småkryptisk

Dagbladet har ringt Uno X-leder Jens Haugland for å høre om dette kan være tilfellet. Han velger å være småkryptisk.

- Vi har en regionsjef der som heter Thron Sperre Olsen. Han kaller vi bare «Nullsperre» Olsen. For å si det sånn, har han vært opptatt av tidene til Warholm før.

Listhaug mener køkaos ved pumpene tilsier at de vanligvis stive prisene «hogger inn i privatøkonomien til folk».

- Det viser seg jo at det kan være hele ti kroner forskjell i literprisen. Jeg kan godt forstå at folk stiller seg i kø.

Og hun er i valgkampmodus, så hun legger nærmest automatisk til:

- Vi har foreslått å sette ned avgiftene, men det er vi dessverre aleine om.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer