Hayabusa -- sympatisk versting

Først tallet ”1300”. Tett etter følger bokstaven ”R”. Ikke rart at Suzuki GSX1300R Hayabusa vekker en viss interesse. Og interessen blir ikke mindre etter å ha kjørt jaktfalken fra Japan.

For navnet henspiller nettopp på fuglelivet. Men det var definitivt ikke småspurv Suzukis ingeniører hadde i tankene da de døpte sitt nye fartsmonster: Hayabusa er en japansk jaktfalk som på grunn av sin aerodynamiske fysiologi er i stand til å stupe i over 300 km/t.

Legenden vil ha det til at en av Suzukis yngste designere fikk øye på en Hayabusa under en tur i skogen. Dermed startet et av verdens raskeste eventyr -- utviklingen av en aerodynamisk motorsykkel som skulle være i stand til å sprenge 300 km/t grensen.

Og navnet? Det ga seg selv.

Uvant design

Man må venne seg til det meste. Også utseende til GSX1300R. For designen er alt annet enn tradisjonell. Det var trolig heller ikke estetikk Suzuki hadde i tankene da de tegnet Hayabusa.

Her er det aerodynamikk over en lav sko. Derfor har sykkelen fått det lett gjenkjennelige, spisse frontpartiet, samt den lave og spisse kåpen.

Om dette er pent får du selv avgjøre, men den kompromissløse og dynamiske utformingen vekket etter hvert begeistring hos undertegnede. Bare jeg ble vant til den.

Pallespikring og førekortbeslag

Når man setter seg på en av verdens raskeste serieproduserte motorsykler er det ikke til å unngå at skrekkvisjonen farer gjennom hodet: Pallespikring, astronomiske bøter og år uten førerkort. Det var med slike tunge tanker under hjelmen jeg kjørte Suzuki GSX1300R ut på motorveien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer