Heftig Alfa Romeo

Hvordan kan den relativt moderat motoriserte TZ3 Corsa greie supersport-ytelser?

Heftig Alfa Romeo
Publisert
Sist oppdatert

Det er allerede gått noen uker siden denne meget spesielle sportsbilen ble presentert på den berømte skjønnhetskonkurransen for biler ved Villa d'Este i Cernobbio i Italia.

90-årsjubileum

Bilen er bygget for å feire 90 år med samarbeid mellom designhuset Zagato i Milano, og Alfa Romeo, samt 100-årsjubileet for Alfa Romeo som aktør innen bilsport. Alfa er for tiden i full sving med å bygge opp igjen det premium-sportslige image som merket er bygget på, og i det perspektivet er denne typen publisitet høyst velkommen. Det bidrar til å gi mer troverdighet som oppfølging av den estetiske perlen 8C Competizione (som vi for øvrig har prøvekjørt - les om det her).

Hyllest til seiersrekke

Alfa Romeo TZ3 Corsa er bilens fulle navn og det er ikke bare en designstudie - det er en fullblods racer, utviklet som en hyllest til historiske seiere Alfa og Zagato kan vise til, fra Mille Miglia, Sebring, Targa Florio, Nürburgring og Le Mans. Legenden Juan Manuel Fangio vant formel 1 i en Alfa Romeo 159 med Zagato-karosseri...

Under 3,5 sek.

TZ3 Corsa er utstyrt med den kjente V8-motoren på 4,2 liter som yter 420 hestekrefter. Til tross for denne "moderate" motoriseringen, kan den vise til oppsiktsvekkende ytelser - 0-100 km/t på under 3,5 som er en sann supersportsbil verdig, og en toppfart på over 300 km/t.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer