Heftig diesel i Grand Cherokee

Med V6-diesel, retro-runde lykter og avanserte firehjulsdriftsystemer er nye Grand Cherokee snart klar for Europa.

Publisert
Sist oppdatert

Grand Cherokee blir blant de første med neste generasjon V6-dieselmotorer fra DaimlerChrysler. En 3-liters versjon sørger for 218 hestekrefter ved 3.800 o/min og hele 510 Nm fra 1.600-2.800 o/min.

Med den motoren under panseret har Jeep like mange hestekrefter som BMW X5 3.0d, og overbeviser med enda 10 Nm ekstra. Den litt lettere BMWen med sekstrinns automatgirkasse er med 8,8 sekunder fra 0-100 km/t raskere enn Jeepen som trenger 9,7 sekunder.

Trekker 3,5 tonn

Nye Jeep Grand Cherokee leveres også med to bensinmotoralternativer, en 5,7-liters V8 på 326 hestekrefter og en 4,7-liters V8 på 227 hestekrefter, og alle tre motoralternativene er godkjent for tilhengere inntil 3,5 tonn.

Selv om den største bensinmotoren gjør unna 0-100 km/t på 7,1 sekunder er det nok den betydelig avgiftsgunstigere dieselversjonen som blir mest populær i Norge. En femtrinns automatgirkasse er standardutstyr, det samme er det mest avanserte av to tilgjengelige systemer for firehjulsdrift.

Jeep Grand Cherokee CRD får nemlig det som kalles Quadra-Drive II, et firehjulsdriftsystem der elektronisk styrt kløtsj fordeler kreftene mellom for- og bakaksel, og der fordelingen mellom hjulene på samme aksel også styres elektronisk. 4,7-literen er den eneste som kommer med vanlig åpne differensialer foran og bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer