Heftig ny BMW M

Betegnelsen BMW M1 var "oppbrukt", så den virkelige, moderne M1 får navne BMW 1-serie M Coupé.

Foto: BMW
Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

M1 var navnet på den legendariske supersportsbilen BMW brakte på markedet i 1978. Den var inspirert av Paul Bracqs BMW Turbo, den spektakulære konseptbilen med måkevinger fra 1972 og München-OL.

I 2008 skrev vi her om BMWs gjenfødte M1, konseptet M1 Hommage, hvis estetikk ikke gikk hjem hos alle, for å si det mildt.

Kompakt M

Det var på tide at minstemann i BMWs modellrekke, 1-serien, fikk sin M-kroning. Det er nå et faktum, og det er nok til glede for mange som ville tilbake til det kompakte og rått sportslige M-emblemet har stått for siden den første M-modellen kom på markedet. BMW M (hvor M står for Motorsport), er en egen divisjon innen konsernet.

Rask sprinter

BMW 1 Coupe er en mer kompakt bil enn siste generasjon M3 fra 2007, som enkelte synes er blitt en anelse for "komfortabel", på bekostning av det sportslige. (Hva vi syntes om det da vi kjørte den, kan du lese om her). Da den også er lettere (men dog halvannet tonn), greier den seg med en mindre motor for å oppnå bortimot tilsvarende ytelser. 0-100 på 4,9 sekunder tyder på at det er skikkelige sportsbil-ytelser vi har å gjøre med her. 0-200 skal BMW 1-serie Coupe klare på 17,3 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer