Heftigere VW Golf GTI

Nå skremmer VW opp Golf GTI ytterligere.

Heftigere VW Golf GTI
Publisert
Sist oppdatert

Har du fått gråskjær i luggen, måttet løsne et knepp på beltet og anskaffet lesebriller så er du i godt selskap. Da er du antagelig også såpass voksen at du husker lanseringen av første generasjon VW Golf GTI. Nå er det hele 35 år siden kalenderen stod på 1976.

Test: VW Golf GTI

35-årsjubileumsmodell

I dag ruller sjette generasjon Golf ute på veiene, en bil som kom på markedet for godt over to år siden. GTI-versjonen kom ikke veldig lenge etterpå. Nå skal VW lage en jubileumsmodell av GTI-versjonen, og den som er glad i litt ekstra krefter kan bare glede seg.

Modellen får det klingende navnet Edition 35, noe den også blir merket med både her og der. Du finner tallet 35 på nakkeputene, i seteryggen, på dørlistene, på skjermene, og helt sikkert også bak på bagasjeromslokket. I tillegg skal nøklene være smykket med en spesiell nøkkelring. Frontfangeren er også endret for at bilen skal skille seg litt mer ut fra den ordinære.

Med 400 hester under panseret i en Golf

235 hk

Teknisk er ikke jubileumsmodellen veldig ulik den ordinære Golf GTI, men i motorrommet har de justert opp maskineriet litt ekstra. De originale 210 gampene er skremt opp til, ja nettopp, 235 naturligvis. Fortsatt er maskinen hektet sammen med DSG girkasse.


Bilen skal vises for første gang under GTI-treffet på det etter hvert velkjente treffet i Wörthersee, som i år går av stabelen fra 1. til 4. Juni. Der vil den få selskap av de andre spesialmodellene VW har laget av GTI opp gjennom årene. Det finnes jo både Edition 20 og Edition 30 modeller.

Slik så det ut sist gang

Kommer til sommeren

I Norge vil bilen komme på markedet i månedsskiftet juni/juli, og ordreblokkene åpnes i midten av juni. Prisen er verken ferdig bearbeidet eller utarbeidet, men vi har fått et estimat på cirka 530.000 kroner. Da får du de 18" store hjulene med på kjøpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer