Hele familien Focus

Ford har tidligere lanserte C-Max, nå kommer det et ras av nye Focus-modeller. Samarbeidspartner Automedia har knipset hele gjengen.

Publisert
Sist oppdatert

Kombi som tre- og femdørs, sedan, stasjonsvogn og kupe-kabriolet. Sistnevnte er helt ny i Focus-sammenheng, og vi må tilbake til Escort for å finne kabrioleter i kompaktklassen fra Ford. Antakelig vil vanlig femdørs kombi bli den første av disse som får en offisiell debut på bilutstillingene til høsten, men en forsmak på sedanutgaven ble vist på utstillingen i Beijing.

DSG fra Ford

Mest spennende av de tre girkassealternativene blir den nye semi-automatkassen som vil likne på DSG-girkassen til Volkswagen. Disse girkassene baserer seg på to sett med girutvekslinger og to kløtsjer. Et girskift skjer ved at en kløtsj løser ut samtidig som den andre kløtsjen går i inngrep. Resultatet er raske girskift med minimale energitap, og blir denne girkassen like bra som Volkswagen sin vil både ytelser og forbruk være på nivå med manuelle girkasser.

En mer konvensjonell automatgirkasse vil også være tilgjengelig, og velger du manuell girkasse vil du sannsynligvis få seks gir til rådighet.

Firehjulsdrift

Det er også sannsynlig at Focus vil bli tilgjengelig med firehjulsdrift for å ta opp kampen med Golf på alle fronter. Det passer oss i Norge perfekt, og det blir spennende å følge med på om firehjulsdriften vil dukke opp i sammenheng med motoralternativer som ikke gjør prisen alt for uspiselig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer