Hele Norge snart på én CD

Det er nå mer enn 1.100 år siden Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike. Om noen få måneder blir Norge samlet til ett rike igjen - denne gangen i digital versjon.

Hele Norge snart på én CD
Publisert
Sist oppdatert

Etter en rekke forsinkelser ser det nå ut som om en CD-ROM-plate med kart over hele Kongeriket snart vil være i handelen. Blaupunkt, som leverer navigasjonssystemer til en lang rekke bilmerker, regner med å ha platen klar i løpet av mars neste år, mens konkurrenten Siemens VDO satser på at platen skal være klar i løpet av april.

Uland

Og det er på høy tid. Sammenlignet med våre europeiske naboer, er Norge et uland innen bilnavigasjon. Tyskere, franskmenn, spanjoler og nederlendere har kunnet navigere elektronisk i årevis. I Norge er det kun ved kjøring i Oslo, Akershus og Østfold at man har hatt muligheten til å bytte ut kartboken med elektroniske kart. Til våren vil man imidlertid kunne navigere elektronisk i hele Norge og alle våre byer.

Blaupunkt

Blaupunkt er den uten sammenligning største leverandøren av bilnavigasjonssystemer. Blaupunkt leverer blant annet navigasjonssystemer til Alfa Romeo, Audi, Fiat, Ford, Honda, Lancia, Maserati, Mercedes-Benz, Nissan, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda og Volkswagen. I tillegg leverer Blaupunkt bilnavigasjonssystemer som kan ettermonteres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer