Hele prøvekjøringen

I en Jaguar Sovereign 3.2 finner man den perfekte blanding mellom komfort og ytelse. Mykt skinn og ekslusivt valnøtt-tre sørger for den riktige engelske følelsen. Men selv om Jaguaren er et stykke kunst, har også den skjønnhetsfeil.

Publisert

Det er alltid en spesiell følelse å sette seg inn i en Jaguar. En diskret duft av skinn og tre møter deg når døren åpnes, og når du lukker den høres det ut som døren på en safe som glir igjen. Det oser av kvalitet og engelsk eleganse.

Elektronikk og automatikk

Jaguar Sovereign er en luksusbil ned til minste detalj, og bærer preg av det. Derfor justeres selvfølgelig førersetet og rattet slik at utstigningen skal bli så komfortabel som mulig. Stikk nøkkelen inn i tenningslåsen og både ratt og sete glir tilbake til normal posisjon.

Det er mye elektronikk i Jaguaren, og det medfører mange knapper. Faktisk så mange at midtkonsollen blir uoversiktlig. Litt skuffet ble vi også over følelsen enkelte av knappene ga - spesielt knappene på stereoanlegget virket billige. Heldigvis er det ikke så ofte man har bruk for å trykke på dem, betjening av innebygd mobiltelefon, radio og fartsholder sitter nemlig i rattet.

Når katten maler

"Vår" bil var utstyrt med den minste motoren, en V8 på 3,2 liter og en ytelse på 237 hestekrefter. Aksellerasjonen fra 0 til 100 kilometer i timen går unna på 8,5 sekunder, og toppfarten er oppgitt til 225 kilometer i timen - ytelsen skulle med andre ord holde for de fleste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer