Hele prøvekjøringen

SLK har nemlig linjene på sin side. Med taket oppe ser den ut som en frisk sportscoupe, og med taket senket er den en av de lekreste roadsterene på dagens marked. Bilen er dessuten full av snertne detaljer - særlig takkonstruksjonen faller i smak.

Publisert

Men de sitrende kjøreopplevelsene glimrer med sitt fravær. Og det er overraskende, for SLK 230 Kompressor har 193 hk og et imponerende dreiemoment å 280 Nm å by på, og har - i alle fall på papiret - ytelser som skulle være tilstrekkelige. Likevel kjennes det ikke slik ut, særlig ikke når man har på antispinn-kontrollen.

Vår testbil var dessuten utstyrt med manuelt gear. Det er typisk norsk å velge manuelt gear på sportslige biler, men Mercedes er uendelig mye flinkere til å lage automatkasser, og denne bilen fortjener definitivt en bedre og mer dynamisk gearkasse enn den manuelle boksen Mercedes har å tilby. Dessuten er det et vesentlig poeng er faktisk at SLK med automatkasse akselererer raskere enn en SLK med manuelt gear. Forskjellen er skarve 0,1 sek. på øvelsen fra stillestående til 100 km/t.

Ganske enkelt genialt

Å kjøre cabriolet i et såvidt ustablit klima som det Norge har å by på, kan medføre flere overraskelser enn de fleste av oss setter pris på. I tillegg begrenses sesongen kraftig av vinteren, det er ikke mange cabrioleter som er særlig komfortable når gradestokken kryper mot nullpunktet - eller godt under.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer