Hele prøvekjøringen

Noen terrengbil er Suzuki Grand Vitara ikke, derimot er den en fritidsbil som skal ta opp konkurransen mot etablerte Honda CR-V, Toyota RAV 4 og nykomlingen Subaru Forester. Det kan den meget vel greie.

Publisert

Biler som ser ut som terrengbiler, men egentlig ikke er det, har blitt populære. Først ut var Toyota med sin RAV 4, i hjulsporene fulgte Honda med CR-V og på den etterhvert så oppkjørte veien fulgte så Subaru Forrester.

Ingen terrengbil

Egentlig utgir Grand Vitara seg for å være en vaskeekte terrengbil, men skinnet bedrar. Til tross for at bilen er utstyrt med reduksjonsgear og innsjaltbar firehjulstrekk, blir ikke terrenget Grand Vitaras nærmeste allierte. Det er flere grunner til det; en er at bilen har for lav bakkeklaring, en annen at motorbremsen i lavgear ikke er bra nok. Dessuten har ikke bilen differensialsperrer. Men om terrenget ikke er Vitaraens beste lekeplass, takler den ujevne hytteveier bedre enn en vanlig stasjonsvogn.

For det Grand Vitara egentlig er, er en stasjonsvogn med høy bakkeklaring og et røft design.

Lavt støynivå

Men om ikke bilen trives særlig godt blant røtter, steiner og gjørme, trives den desto bedre på asfalt. Bilen har et lavt støynivå, er rimelig komfortabel og har snille kjøreegenskaper. Ved vanlig kjøring gjør ikke motoren mye av seg, men den virker litt anstrengt under akselerasjon og når hastighetene kryper opp mot det maksimale av hva som er lovlig her til lands. Vind- og dekkstøy er også behagelig lav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer