Hele prøvekjøringen

Å kalle Skoda Felicia spennende, vil være å ta munnen for full. For interiøret er gammelt østblokk og det utvendige designet er verken ærverdig eller eksklusivt. Men den er billig, og har mer enn nok plass.

Publisert

De som fortsatt ler av Skoda-vitser bør prøve en Felicia, da oppdager de at Skoda slett ikke er morsomt lenger. For, tro det eller ei, man får en følelse av kvalitet når man vel har lukket døren og den verste blekkskramlingen har gitt seg. Bilen gir en følelse av at det vil ta lang tid før den begynner å ramle fra hverandre. Under kjøring, også på svært dårlig vei, hører man verken vibrasjonslyder eller skrangling.

Men man hører lyder; hjulenes romling mot underlaget, motorens jobbing og hjulopphengets intense kamp mot dumpene.

Legg beinet i en kveil

Ikke det at du lar deg irritere nevneverdig av det, mer irritert blir du nemlig av den dårlige kjørestillingen og mangelen på steder å gjøre av venstrebeinet. For ved siden av clutchpedalen er det bare hjulhus, det betyr at det eneste stedet å legge fra seg beinet blir i en kveil på gulvet. Kjørestillingen ødelegges dessuten av et ratt som ikke lar seg justere, og som ingeniørene har plassert alt for høyt, i en vinkel som gjør at den nederste delen av rattet er for nærme kroppen mens du må strekke deg etter den øvre delen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer