Hele prøvekjøringen

Astra 1.8 byr på en uvanlig kombinasjon. Med en råsterk 1,8-liter (115 hk) har den forutsetninger for å være sportslig, men er det ikke. Det er sedanen, limousinens, egenskaper som er fremelsket i denne bilen. Så har den da også tilleggsbetegnelsen "Elegance" - uten at vi er helt overbevist om at det er velfortjent!

Publisert

Putter man en 115-hk sterk motor i en bil på størrelse med en Golf, blir gjerne resultatet en småsint familiebil med sportslig karakter. Men da har den som regel kombikupeens karosseri. Opel har 1,8-literen på programmet til Astra-kombiene også, men når de plasserer den i sedanen vil de uansett ikke treffe et sportslig publikum. Derfor "Elegance" - en bil som er fullstappet med utstyr og elektronikk, en bil beregnet på de som vil ha en seig og dravillig bil, men ikke lag den for stor, takk!

Og utstyrsmessig mangler ikke Elegance noenting. Her er fire kollisjonsputer, ABS-bremser, elektronisk antispinn og det sedvanlige sikkerhetsutstyret, men det er på komfort- og luksusutstyr at Astra 1.8 briljerer. Kjørecomputer, RDS-radio, CD-veksler, elektriske vindusheiser, klimaanlegg, fjernstyrt sentrallås og aluminiumsfelger er høydepunkter fra utstyrslisten.

Eksempel til etterfølgelse

Vi har gjort det før, og vi gjør det gjerne igjen. Nemlig å gjenta påstanden om at Opel lager et av de mest gjennomtenkte interiører i dagens familiebiler. Dette skyldes i første rekke det store informasjonspanelet, og rattbetjeningen av bilstereoen. Dette gjør at sjåføren kan informeres og underholdes uten å ta blikket vekk fra veien. Førermiljøet er det derfor lite å utsette på, og skal vi sette fingeren på noe som helst må det være setene som på ekte Opel-vis er i hardeste laget til å kunne kalles for komfortable av de fleste av oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer