Hele prøvekjøringen

Å se en BMW stoppe ved en dieselpumpe er et uvanlig syn. Med forbruket til 320d blir det ikke noe vanligere.

Publisert

Det er en logiskt brist et sted. For ved siden av det blå og hvite BMW-emblemet på bakluka lyser 320d mot oss. Ikke 320i som er vanlig, men 320d. D for diesel.

For er det ikke uhørt å plassere en tikkende stinkbombe av en treg dieselmotor under panseret på en så nydelig bil som BMW sin 3-serie tross alt er? "Freude am fahren" - kjøreglede - skryter BMW av. Men hva er gøy med en dieselmotor i BMW 3-serie? Ganske mye skulle det vise seg.

Dette er nemlig tilnærmet samme motor som BMW vant 24-times løpet for standardbiler på tyske Nürburgring med.

Høye ytelser

Nå er ikke motoren i "vår" 320 trimmet for bilsport, men for gatebruk. Likevel er tallene vakre; 136 hestekrefter og et dreimoment på 280 Nm ved 1.750 omdreininger i minutter. Det skal sørge for at 320d akselererer fra 0-100 kilometer i timen på 9,9 sekunder, og at den rimelig uanstrengt kan få trærne til å rase forbi siderutene i 207 kilometer i timen.

Motoren har fire ventiler per sylinder, og turbo med tilhørende intercooler sørger for at de fire sylinderne fylles opp til bristepunktet før forbrenningen finner sted. Det gjør at akselerasjonen i fart er bedre enn BMW 320i. Ja, den holder sågar følge med BMW 323i, og den bilen har 170 hestekrefter under panseret...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer