Hele prøvekjøringen

Det var silkeføre. Hadde vi hatt ski på beina, hadde det vært perfekt med blåswix. Men med piggfrie vinterdekk og antispinnkontroll var det ingenting å utsette på festet i vår Audi TT - til tross for 180 hk på skikkelige vinterveier.

Publisert

Navigering - Audi TT vs. BMW M-Coupe

MotorKjøreegenskaperPlassInnledningPrøvekjøring Audi TTDrivverkKomfortPris/utstyrKonklusjonPrøvekjøring BMW M-CoupeAudi har for alvor kortet ned avstanden mellom designavdelingen og samlebåndet, det var nemlig ikke mange som trodde at de kom til å gjøre alvor av TT da den ble vist første gang høsten 1995. Men Audi viste at de både kunne og ville når publikums mottakelse var ensidig - dette var en bil i ekte Audi-tradisjon som publikum ville ha!

Og fra samlebåndet i Ungarn kommer nå TT'er på løpende bånd. Vel, nesten. Årsproduksjonen ligger på rundt 30.000 biler, og i 1998 fant 95 TT'er norske eiere. Men det virker som om det er flere, for den stikker seg frem med sitt karakteristiske og barske utseende.

Villig turbotrykk

Motoren i vår testbil er en 1,8-liter med 180 hk - en motor som også leveres til Audi A4. Audi har godt grep om turbomaskiner, og til tross for et relativt høyt turbotrykk har de tyske ingeniører greid å skjule ladetrykket godt.

Dreiemomentet er hele 235 Nm, og mesteparten av dette er tilgjengelig fra 1.950 til 4.700 o/min. Det høye dreiemomentet tilgjengelig over et så bredt register kombinerer to ting; for det første er TT ekstremt fleksibel, du slipper å geare i tide og utide. For det andre er det tilstrekkelig til at bilen får en sportslig fremferd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer