Hele prøvekjøringen

Den brede skulderen under sidevinduene sender tankene tilbake til den gang Volvo lagde ”slådder” som 164 og 760. Men Volvo S80 er ikke noen slådde, den er en luksuriøs nytelse.

Publisert

Volvo har alltid hatt sikkerhet som en sentral verdi. Bilene har vært utstyrt får å møte vinteren - selv om eldre Volvoer med bakhjulsdrift hadde samme fremkommelighet på vinterføre som en Ferrari i en kornåker - og de var utstyrt for å møte både fjellvegger, trelegger og elger dersom føreren var så uheldig å miste kontrollen over kjøretøyet.

I så henseende er Volvo S80 en ekte Volvo. Her er det ikke spart på kollisjonsputene, eller andre løsninger som skal beskytte deg dersom det smeller. Selv hevder Volvo at S80 er den sikreste Voloven noen sinne - og det sier ikke så rent lite.

Logisk og gjennomtenkt

Men S80 skiller seg også ut, den er spesiell og gir en følelse som ingen Volvo noen sinne har gitt. Volvo S80 minner mer om sine tyske konkurrenter enn sine svenske søsken.

Aldri har man funnet en Volvo hvor dashbordet har vært så gjennomtenkt, og hvor betjeningsorganene har vært plasert så logisk - det er neppe noen tilfeldighet at Volvo, på ekte BMW vis, har vinklet midtkonsollen inn mot føreren. Instrumentene er dessuten store og lettleste, dag som natt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer