Hele prøvekjøringen

Det er nesten så man skulle tro at det er Peugeot -- ikke Citroën -- som er den ledende franske bilprodusent hva design angår. For Peugeot 206 er en av de aller lekreste i klassen, men om den er like engasjerende som den ser ut til å være, er en helt annen sak.

Publisert

Joda - Peugeot har levert fra seg en frekk og freidig småbil som så avgjort burde kunne spise kirsebær med de store -- og da sikter vi i første rekke til VW Polo og Ford Fiesta -- den er velutstyrt, rommelig, og har en riktig pris. Og den har den snertne detaljen med at man kan koble ut kollisjonsputen på passasjersiden ved hjelp av tenningsnøkkelen.

Likevel -- det er noe som mangler for at vi skal få full tenning på denne bilen. Hva er det Fiesta og Polo har som ikke 206 kan vise til?

Nytt skall, ellers bare gammelt nytt

Så kort kan det kanskje oppsummeres. Riktignok ser bilen veldig ny og frisk ut fra utsiden, og den har en ny og praktisk funskjon med utsjaltbar kollisjonspute, men likevel får man -- inne i bilen -- ikke inntrykk av at det er noe spesielt med 206. Kankje er det rett og slett bare følelsen av at man kjører en 106, eller var det 306?

Og det er i og for seg ingenting galt med det, men det er heller ikke noe spennende ved det. Skuffelsen over 206 kommer -- tror jeg -- i første rekke av at bilen ser såvidt mye friskere ut fra utsiden, enn hvordan den oppleves fra innside og på veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer