Hele prøvekjøringen

Legg hatten som det står "fornuft" på tilbake der du fant den, og ta ned capsen merket "kjøreglede". Glem bagasjeplass og praktiske løsninger - tenk heller på riktig sporvalg foran neste sving.

Publisert

Fornuft og BMW Z3 hører ikke sammen. Med bare to seter, og bagasjeplass til et par sett golfkøller, noen kredittkort og en tannbørste sier det seg selv at bilen heller ikke vil være førstevalget til kjernefamilien.

Ønsker du derimot kjøreglede, tilbyr Z3 det i fullt monn. Du sitter lavt, med bena strukket ut foran deg, i seter som gir bra støtte både til rygg og lår. I synsfeltet ligger instrumentene; turteller, speedometer, bensinmåler og temperaturmåler - alle omkranset av en tynn kromring. Det lille rattet ligger perfekt i hånden, og avstanden ned til gearspaken er kort.

Fire sylindre

Vri på nøkkelen og vekk de fire sylinderne til liv. Vent litt, var ikke dette en roadster, en sportsbil, og er det ikke det blå hvite emblemet til BMW som sitter i rattet? Hvor er de to siste sylindrene? Sannheten er at du får Z3 med sekssylindret motor, Z3 2.8 og M-roadster. Problemet er bare at prisen elegant passerer 500.000 kroner, mens vår bil - en 1,9 liter - havner på 354.000 kroner.

Med et smil

Med det friskt i minne legger vi inn første gir, slipper clutchen og bytter ut bygatenes fortauer og fasader med grøfter og trær. Etter hvert blir den hvite kantlinjen stiplet og skiltene som advarer mot skarpe svinger står som stakitt langs veien. Da glemmer vi fort at motoren bare har fire sylindre, og et slagvolum på 1,9 liter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer