Hele prøvekjøringen

Det er nesten helt utrolig hvor man kan komme seg frem med en Landcruiser. Bilens egenskaper i terrenget er blant klassens aller, aller beste - uten at prislappen blir uforsvarlig høy.

Publisert

Landcruiser VX90 kunne sikkert ha blitt solgt - med betydelige landbrukssubsider - som traktor. Likevel er det forbausende mange å se i byen, der behovet for slike biler er som minst. Men frihetsfølelsen en slik bil gir, er enorm selv om den er aldri så impotent.

"Ya can go anywhere, do anything", sier amerikanerne. Og det er i og for seg et utsagn med gyldighet for Landcruiser (og en lang rekke andre terrengbiler). Du kan kjøre nær sagt hvor du vil, men det har du slett ikke lov til. En slags impotent følelse av frihet, men likevel sterk nok til at mange velger nettopp en slik bil.

Ustoppelig

For er man først på lovlig ferdsel i terrenget, skal det mye til for å stoppe Landcruiseren. Den råsterke turbodieselen, automatkasse, reduksjonsgear og differensialsperrer sørger for en helt overlegen fremkommelighet. Bilen har dessuten god bakkeklaring, og korte, bratte overheng som gjør det mulig å forsere skarpe kanter uten store problemer.

Vi har ved en tidligere anledning fått sjansen til å kjøre Toyota Landcruiser (LC) på gjørmete og bratte krøtterstier under introduksjonen av bilen, og bilen lot seg overtale til å forsere hindre vi ikke trodde var mulig å komme helskinnet gjennom - og som i alle fall er milevis fra hvilke situasjoner en slik bil normalt kommer opp i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer