Hele prøvekjøringen

"Folkebilen" er visstnok en definisjon på en stasjonsvogn med firehjulstrekk, men i motsetning til Suzuki greier ikke Toyota å tvinge prisen på Corolla stasjonsvogn med firehjulstrekk under 200.000 kroner.

Publisert

Designet er mildest talt merkelig, men vi må tilstå at Corolla stasjonsvogn er den minst anonyme av Toyota-modellene. Det er ikke sikkert at det i denne sammenhengen er en fordel, for det er svært delte meninger om hvorvidt stasjonsvogna er særlig pen eller ikke.

Vi lar - denne gang - bildene tale for seg, og ber leserne om å gjøre seg opp en egen mening om akkurat dette.

Uansett - Corolla stasjonsvogn er en solid bil, bygget på kjente tekniske løsninger. Modellen med firehjulstrekk skiller seg fra de andre modellene i serien ved at bilen utelukkende leveres med 1,8-liters motor. Effekten på 1,6 og 1,8-literen er den samme, men sistnevnte har høyere dreiemoment.

Tørst i byen

Og det kan sannelig trenges. For firehjulstrekken er ikke den mest avanserte løsningen på markedet - en helt standard viskosekobling fordeler drivkraften ved behov, men sørger også for at det trekker på alle fire hjul samtidig - hele tiden. Det fører til et høyt forbruk - spesielt registrerte vi høyt forbruk ved bykjøring, der snittet lå på 1,1 liter pr mil.

Det er for høyt for en moderne bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer