Hele prøvekjøringen

Avensis har stort sett alt man måtte ønske av en bil; komfort, plass, et pent utseende og gode kjøreegenskaper. I tillegg har den en uhyre stillegående diesel-motor. De eneste gangene du blir minnet om at du har med diesel under panseret å gjøre, er ved oppstart og under akselerasjon.

Publisert

Det beste er imidlertid det jublende lave drivstofforbruket. Vår testbil brukte kun 0,51 liter på mila ved blandet kjøring. Dette betyr at du kan kjøre omtrent 1200 kilometer på én tank. Avensis 2,0D-T Terra er altså en utmerket bil for den forbruks-bevisste.

Komfort til fulle

Som vi tidligere har pekt på i vår test av Avensis med 1,8-liters bensinmotor, er komforten i modellen usedvanlig tiltalende. Setene gir god støtte til alle støtteberettigede deler av kroppen. Instrumentene er velplasserte innen god rekkevidde for sjåføren. Bare dette alene vil gjøre deg godmodig stemt allerede før du vrir om tenningsnøkkelen.

Stille

Ved start høres selvsagt den umiskjennelige duren av diesel, -noe annet ville dessuten vært å strippe turbo-dieselen for mye av dens særpreg. Men når du først er ute på veien, blir diesel-duren brått historie. 2,0-literen lar seg ikke høre. Men derimot lar den seg kjenne rimelig godt.

Økonomiske egenskaper

Med et maksimalt dreiemoment på 203 Newtonmeter ved 2200 omdreininger plasserer 2,0D-T seg midt på treet blant sine konkurrenter hva gjelder utholdenhet og fleksibilitet. Dette merker du ved at du uten problemer kan legge inn femtegiret allerede ved 40 km/t. En slik fleksibel motor vil gi deg mye glede i form av lavere dieselforbruk hvis du utnytter det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer