Hele prøvekjøringen

Honda Coupe er sportslig, og motoren leverer akkurat den lille snerten som behøves for at den skal blir underholdende. Men la barnesetet og -vogna stå igjen hjemme, for noen familiebil er Civic Coupe ikke.

Publisert

En voksen person vil ikke trives i baksetet på Honda Civic Coupe, til det er takhøyden for dårlig. Sikkerheten er heller ikke tilfredstillende ivaretatt, faren for nakkeslengsskader er stor i og med at hodestøtter mangler. Virkelig optimistisk går du til verks dersom planen er å utnytte alle fem sitteplassene i bilen. For de tre i baksetet - og spesielt for personen som er henvist til midtplassen - får en kjøretur som sent vil gå i glemmeboken. Som "sild i tønne" blir et troverdig ordtak i denne sammenhengen.

At baksetet i tillegg ikke kan by på verdens beste sittekomfort, gjør ikke saken bedre. Når også inn- og utstigning er kronglete og krever en smidighet som går utenpå det meste, sier det seg selv at baksetet ikke blir plassen som er mest ettertraktet.

Heller fremme enn bak

Mer ettertraktet blir da førersetet. Her glemmer man alle bekymringer om baksetets beskaffenhet og mer eller mindre dårlige sider. I stedet konsentrerer man seg om å kjøre bil, og Civic Coupe er en sportslig liten krabat. Motoren på 1,6 liter og 105 hestekrefter trenger riktignok litt turtall for å yte sitt beste, men når turtellernåla danser i området over 3.000 omdreiniger byr den på hyggelige prestasjoner. Akselerasjon fra 0 til 100 kilometer i timen går unna på 10 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer