Hele prøvekjøringen

Hvordan får de det til, disse koreanerne? Her setter de sammen en bil som er rommelig, komfortabel og besitter gode kjøreegenskaper - til en pris som får konkurrentene til å grine.

Publisert

Den billigste utgaven av Kia Shuma begynner på 153.900 kroner. Klasker du et slikt beløp i disken hos Volkswagen ender du opp med en Polo, hos Opel en Corsa eller en Micra dersom du oppsøker Nissan - på ingen måte dårlige biler, men langt mindre enn hva Shuma er.

Mye plass bak...

For plass er det nok av i Shuma. Bagasjerommet skulle med sine 440 liter lastekapasitet holde for de fleste, og sammenlikner man med Volkswagen Passat ser man at forskjellen i volum bare er 35 liter i Passatens favør - men så er den bilen også 20 centimeter lengre enn Shuma.

Plassen til passasjerer er heller ikke dårlig. Benplassen bak er bra, og setet er bredt nok til at tre voksne kan sitte der. Men komforten i baksetet må vi sette et spørsmålstegn ved. Såvel lår- som sidestøtte er dårlig, og takhøyden blir i snaueste laget. Negativt er det også at Kia ikke har utstyrt baksetet med fullverdige hodestøtter.

...og komfortabel kjørestilling foran

Foran er komforten derimot bedre, takhøyden kan man ikke klage på, og setene - selv om de ikke er de mest komfortable - gir tilstrekkelig støtte. På vår bil hadde man også muligheten til å justere vinkelen på sitteputen. Sammen med et høydejusterbart ratt ble det lett å finne en komfortabel kjørestilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer