Hele prøvekjøringen

1998-modellen av Golf Cabriolet blir på mange måter en "mellomversjon" - den har lykter og karosseriform fra den nye Golfen, men understell og interiør fra forrige generasjon Golf. Neste år forsvinner heldigvis veltebøylen som mange mener ødelegger Golfens utseende.

Publisert

Selv om veltebøylen av mange oppfattes som et element av "Harry-faktor" på Golf cabriolet, er det ikke vanskelig å finne swing-takten med en Golf Cabriolet. Som med alle andre Golfer er også cabrioleten lettkjørt til det ekstreme, og det er en av de rommligste ordinære cabrioletene på dagens marked.

Golf cabriolet har nok i første rekke appell til ungdommen. Med friske farger på karosseri og i interiør er dette en bil for høy partyføring og mye morro. Nå trenger man slett ikke å være ungdom for å trives i en Golf cabriolet, men de fleste voksne vil nok foretrekke en litt større bil - som for eksempel en BMW 3-serie, Chrysler Stratus eller Saab 9-3 - biler som også har et litt annet og mer sobert utseende.

Ungdomsbil

Og i motsetning til disse bilene har Golfen manuell betjening av cabrioleten, men toppen er svært enkel å ta av og dekke til - opp igjen går det like kjapt. Med litt trening er taket nede på rundt 20 sekunder - og det legges på igjen like fort.

Vanligvis er det stor forskjell på vindstyrken i kupeen med eller uten vinduene nede. En cabriolet er en typisk "se og bli sett i"-bil, og i likhet med de fleste andre cabrioleter tar den seg best ut med vinduene nede når taket er tatt av. Men når bilen er i fart, gjør man lurt i å sveive opp rutene, uansett hvor lite pent man måtte mene at det ser ut. Selv i forsetet er turbulensen påtagelig allerede fra 50 km/t - og ved 80 km/t er det nærmest umulig å snakke til sidepassasjeren - spesielt dersom man er henvist til det trange baksetet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.