Hele prøvekjøringen

Fra en knallblå himmel sender solen sine varmeste stråler ned på alle bilistene som sitter i kø på E18 denne ettermiddagen. Desperate blikk sendes i vår retning der vi glir avgårde uten tak, men selv om det kan virke bekymringsløst har Chrysler Stratus Cabriolet sine nykker.

Publisert

Man skulle tro at Chrysler Stratus Cabriolet er en Stratus som har blitt utsatt for giljotinen, men så enkelt er det ikke. Stratus Cabriolet har egentlig svært lite til felles med sin navnebror. Ikke en karosseriplate er lik, og bortsett fra dashbordet, er det heller ikke mulig å finne en plastbit som stammer fra de samme formene som brukes til Stratus sedan.

Skjelver

Hensikten er selvfølgelig å lage en bil som designmessig er stilig, og som er stiv. For fjerner man taket, som er en viktig bærende konstruksjon, uten å forsterke understellet sier det seg selv at kjøreopplevelsen vil minne litt om oppførselen til fersk gelè. Trass i at Chrysler har gått grundig til verks hva gjelder forsterkning av understellet på Stratus Cabriolet er det ikke til å komme fra at den lider litt av syndromet. På dårlig vei og over Sporveiens trikkeskinner er skjelvingen ganske ekstrem, men man merker lite til den på vanlig god vei.

God plass

Med en lengde på snaue fem meter kvalifiserer ikke Stratus til å komme med under benevnelsen "et amerikansk flak", men noen liten bil er den ikke. Det betyr god plass, både til fører og til passasjerer. Baksetet er nok ikke det mest komfortable stedet å oppholde seg over lengre tid. Når man kjører åpent og hastigheten nærmer seg åtti oplleves det nemlig som å være ute i storm. Neste ankepunkt mot baksetet er at vinkelen på bakseteryggen er for bratt, og at setet gir for lite støtte. Men bredden er bra, i og med at bilen kun er registrert for fire personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer