Hele prøvekjøringen

Civic Aerodeck skriker etter å bli tatt med der veien svinger. Humper i gaten som ellers kan være til besvær blir til begjær i følge med en Civic. Men hvorfor gearspaken er så tilbaketrukket og vanskelig å få tak på, er et mysterium.

Publisert

Civic Aerodeck er så absolutt et sterkt tilskudd til stasjonsvogner i denne prisklassen. Det er en bil du virkelig ønsker å kjøre langt med, og du gjør det med stor glede. Den formelig leker seg gjennom de mest kronglete av landeveier. Og for å ha sagt det en gang for alle: Civic kan synes som en traust kar som man alltid vet hvor man har.

Men utseende kan bedra: trekker du den opp mot grensene, danser den gjerne. At den synes å slippe underlaget et ørlite øyeblikk er egentlig bare underholdende, og setter en ekstra spiss på turen. Den henter seg nemelig lett inn igjen, og er snart tilbake i gamle takter.

Økonomisk varsling

Civic Aerodeck LS har en 1,5-liters firesylindret VTEC-motor. Med variable ventiltider som denne motoren har, sørger den for at du hele tiden får det maksimale ut av motorens 114 hestekrefter. Vår testbil var dessuten utstyrt med en varsellampe som ga oss beskjed når vi kjørte økonomisk. Et fornuftig hjelpemiddel for deg som gjerne vil kjøre billig, men ikke er helt sikker på når du gjør det og når du ikke gjør det.

Rikelig plass til passasjerer

Plassen i forsetene er god i alle retninger, setene er behagelige og faste, og gir stort sett god støtte. Førersetet kan justeres i høyden, slik at du selv kan finne en god stilling og samtidig få best mulig utsyn. Plassen i baksetene er fin, man har god plass til beina, og det rikelig med plass til å hvile opptil flere voksne bakender på bakre benk. Den midtre sitteputen i baksetet er imidlertid svært kort, og er kun beregnet for barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.