Hele prøvekjøringen

Mazda Demio er først og fremst en fleksibel småbil, med mye plass. Det legger begrensninger på designet, for det er ikke til å stikke under en stol at bilen mest av alt likner en overdesignet legokloss. Men, om ikke designet spiller helt på lag, har Demio mange kvaliteter som fryder.

Publisert

Når Mazda markedsfører Demio som en ny bil er det en sannhet med modifikasjoner. Bilen ble nemlig introdusert på det japanske markedet i juli 1996.

Understell fra Mazda 121

Det betyr at endel av komponentene som er brukt i Demio ikke er siste skrik. Blant annet er understellet det samme som satt i Mazda 121 og som nå sitter i Ford Fiesta. På designet ser man også at ikke Demio er bilindustriens ferskeste produkt. Karosseriets kanter er mange og skarpe, og interiøret plages heller ikke av de store designmessige krumspring.

Men Demio ble jo i første rekke konstruert for å frakte mennesker og bagasje, ikke for å vinne skjønnhetskonkurranser.

Norges dyreste dobbeltseng?

Om ikke Mazda vinner skjønnhetskonkurransen, ligger de derimot svært godt an til å vinne i konkurransen om de beste løsningene. Eller hva sies om et variabelt bagasjerom hvor baksetet kan flyttes 12 centimeter i lengderetningen, og hvor man også har muligheten til å justere vinkelen på seteryggen? Blir du trøtt på ferden kan du bare legge ned ryggen på forsetene samt baksetet og du har en dobbeltseng. Smart, men det er vel tvilsomt om så mange utnytter akkurat den muligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer