Hele prøvekjøringen

For et par år siden hadde Ford et solid grep om firmabilmarkedet - et grep som nesten fullstendig har sviktet. Det skyldes neppe produktet i seg selv, for Mondeo er fortsatt Ford beste bil.

Publisert

Og det betyr heller ikke så rent lite, for Ford lager gode biler. Etter mange år på markedet har dessuten Mondeo blitt bedre enn den var ved introduksjonen av dagens modell i 1996. Finishen er svært bra, og bilen gir inntrykk av å være meget godt skrudd sammen - et nokså vanlig resultat når produksjonen har pågått i noen år.

Men selv om Mondeo var gjennom en nokså omfattende ansiktsløfting i 1996, begynner Mondeo som modell å dra på årene uten at de store forandringene har skjedd med bilen. Mondeo ble introdusert i 1993 og selv om 5 år ikke er en avskrekkende alder, er det som med bilere som med fluer og kumøkk - så snart det slippes en ny ruke ved siden av den knapt halvlunkne, flytter fluene seg til den ferskeste. Og nå har samtlige av Fords argeste konkurrenter sluppet nye modeller siden Mondeo etterfulgte Sierra.

Mer enn øyet ser

Fords firmabil har tøffe konkurrenter, men hevder seg svært godt på flere områder. Blant annet har bilen svært god innvendig plass, særlig foran og i bagasjerommet. Mondeo har kapasitet til å sluke 540 liter bagasje, det er mer enn de fleste i denne klassen. Det er i første rekke baksetepassasjerene som må lide for dette, i baksetet er det nemlig knapt med benlengde til voksne passasjerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer