Hele prøvekjøringen

Mazda har neppe satt rekord i utviklingskostnader da de skulle lage en ny utgave av 323 F (5-dørs kombikupe). Likevel - den nye 323'en er fleksibel, komfortabel og sikker, og plasserer seg i tetsjiktet i den konkurranseutsatte Golf-klassen.

Publisert

At en bilprodusent ikke bruker allverdens kroner på å utvikle en ny bilmodell kan faktisk være en bonus for bilkjøperne. Det har det blitt i dette tilfellet. For her har Mazda hatt en enkel oppgave; "man tager understellet til storesøster 626, setter på et litt kortere karosseri, bruker de samme løsningene som i 626, og en lang rekke felles deler.

Og det er det Mazda har gjort. Understellet er helt identisk med 626, karosseriet på 323 er noe korter i form av mindre overheng foran og bak, og en rekke deler i interiøret ligner mistenkelig på de som kommer fra samlebåndet som lager komponenter til 626.

Bonusen er at 323 nå har de samme fleksible seteløsningene som i 626 - bakseteryggen kan justeres i 3 ulike vinkler, og hele baksetet kan skyves frem og tilbake i 16 cm lengde. I tillegg kan høyre forsetes seterygg legges flatt ned, slik at man kan frakte ekstra lange gjenstander eller bruke det som "rasteplass" på lengre turer. Enkelt og genialt - flerbruksbilens fordeler i et ordinært karosseri.

Mer utstyr

Og kundenes bonus er at 323 har fått ett betydelig høyere utstyrsnivå, selv om prisen har gått ned med omlag 5.000 kroner. I vår testbil - en 1.5 GLX til 184.900 kroner har man nesten alt hva hjertet måtte begjære; ABS-bremser, elektronisk antispinnregulering, to kollisjonsputer, to sidekollisjonsputer, elektriske vindusheiser, elektrisk oppvarmbare og justerbare speil og så videre. Listen er lang, og mangler stort sett bare klima-anlegg, som kan originalmonteres for beskjedne 5.000 kroner. Det er billig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer