Hele prøvekjøringen

Med Opel Vectra 2.0 Tdi befester Opel sin posisjon blant de ledende innen motorteknologi. Motoren har direkte innsprøytning, turbo og ladeluftkjøler (intercooler), den er råsterk - og den er svært så rimelig i drift.

Publisert

Opel oppgir forbruket til å være 0,47 l/mil ved langkjøring og 0,80 l/mil ved bykjøring. Vi tok med oss bilen til Trondheim for å finne ut om dette stemte. Det gjorde det ikke - uten at det er noen stor overraskelse. For det første kjørte vi på vinterføre (i begynnelsen av februar 1998). For det andre ble det en god del bykjøring både i Trondheim og i Oslo før snittforbruket ble klart.

Vi greide imidlertid aldri å komme så høyt som 0,80 l/mil, og heller ikke så lavt som 0,47 l/mil. Vårt snittforbruk for turen totalt ble 0,58 l/mil - og det er jo mer enn akseptabelt. Bilen hadde forøvrig aldri startvansker, selv om det var svært kaldt på turen, inntil - 22 grader under et lengre opphold i Alvdal.

Linjelekker

Vectra er en linjelekker bil som har fått mye og velfortjent skryt for sitt design. Plassmessig er det også brukbart i Vectra - bagasjerommet er gjennomsnittelig stort for denne størrelsen. Vi er imidlertid overrasket over at Opel fortsatt bruker innvendige lukehenglser på bagasjerommet i og med at det stjeler en god del plass i et ellers eksemplarisk bagasjerom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer