Hele prøvekjøringen

Riktignok er det ikke så mange av alternativene som er like lekre som en Opel Vectra - for det skal Opel ha. Vectra - og kanskje særlig stasjonsvognen - har et lekkert design. Plass- og motormessig kommer ikke Opel Vectra 1.8 CD like pent ut av det.

Publisert

Men da stasjonsvognsutgaven av Vectra ble lansert, var det heller ikke de familievennlige kvalitetene Opel la mest vekt på.

Dette skulle i første rekke være en "livsstil-bil" som henvendte seg til aktive brukere - der hovedvekten neppe ligger på å finlese brosjyrene for å finne ut hvilke bil som gir mest plass og valuta for pengene.

For det gjør ikke Vectra. Bagasjerommet må riktignok betegnes som litt over middels stort for biler på denne størrelsen, men benplassen i baksetet er ikke like imponerende.

Tysk oversikt

Førerplassen i Vectra er eksemplarisk, og flere bilprodusenter burde ta en titt på hvordan Opel viser sjåføren den nødvendigste informasjonen - uten å måtte ta blikket fra veien. Dashbordet er nemlig utstyrt med et stort tekstvindu som forteller om valgt radio eller CD-spor, samt at informasjon fra bilens kjørekomputer vises her. (Informasjon om utetempratur, drivstoff-forbruk, gjennomsnittshastighet o.l.)

Radioen styres via knapper på rattet, og etter en rask tilvenning slutter man fort å betjene bilens stereoanlegg - alt foretas via rattbetjeningen. I tillegg befinner alt av spaker og knapper seg innen rimelig rekkevidde fra sjåføren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer