Hele prøvekjøringen

Når du setter deg inn i en Land Rover Defender, setter du deg inn i et stykke bilhistorie. Sammenliknet med andre firehjulstrekkere er den en dinosaur, men en sjarmerende sådan.

Publisert

Forvent ikke glorete digitale "musekinoer" som gir deg en masse unødvendig informasjon, forvent heller ikke diverse lamper som lyser og knapper å trykke på. Forvent noe av det mest nøkterne som i dag produseres. Fire knapper, to gearstenger og åtte hendler er alt du får lov til å berøre i en Defender.

Tradisjonsrik

Land Rover Defender har tradisjonene i behold, og den har vært tro mot de i femti år. På samme måte som da den første ble produsert i 1948, finner du fortsatt et karosseri av aluminium som ikke er så tett at det tåler nymotens børsteløse vaskemaskiner. Karosseriet sladrer verken i passform eller design om at vi står midt oppe i År-2000 problematikken. Enkelte av karosseriplatene er naglet på plass - akkurat slik det var da de første Land Roverne rullet ut fra fabrikken for et halvt århundre siden.

En kjøretur i en Defender er ikke som andre kjøreturer. Dashbordet er ikke akkurat prangende, og som vi har nevnt byr det ikke på et vell av knapper og brytere. Alt er ulogisk plassert og kjørestillingen mildest talt uvanlig. Ergonomi kan ikke ha vært et prioritert område under utviklingen av førerplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer