Hele prøvekjøringen

Saxos lille karosseri er lett å manøvrere i bytrafikk. Og den tilbyr godt med plass til to. Men flere skrotter enn det er det ikke tilrådelig å ha stablet inne i bilen over lengere tid.

Publisert

For selv om benplassen for de to heldige i forsetet er bra så blir det atskillig verre for de som blir henvist til andre rad. Langbeinte nordmenn vil ha problemer med å vite hvor de skal plassere lankene.

Sittekomfort

Forsetene er for myke. Flott dersom du skal se tippekampen, men i en bil passer det dårlig. Man blir nemlig fort sliten. Lårstøtten under er bra, men til siden blir den for dårlig. Korsryggstøtten og sidestøtten for ryggen får også godkjent.Trass i at bakseteplassen ikke er allverden, har de som sitter foran god plass. Det er imidlertid vanskelig å finne en god kjørestilling.

Dårlig bakseteplass

Selv om Saxo på papiret kan frakte fem passasjerer, virker det ikke som om franskmannen er konstruert for å frakte så mange, i alle fall ikke over lengere strekninger. Mindre barn går nok greit. Men er de veldig små og sitter i barneseter, er ikke denne 3-dørs bilen noe knallkjøp. Å bakse med barneseter inn og ut av baksetet blir man svett av.

God bagasjeplass

Sammenlignet med konkurrentene i småbilsklassen har Saxo god plass til bagasje. I utgangspunktet tar bagasjerommet 280 liter. Dette er nøyaktig det samme som i en Opel Corsa Swing. Hvis du i tillegg feller ned baksetene så er du raskt oppe i det tredobbelte, eller 953 liter for å være nøyaktig. Dette er betraktelig mye bedre enn i Corsa. Med nedfelte bakseter nærmer Saxo seg Volkswagen Polo, med tanke på bagasjeplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer