Hele prøvekjøringen

Peugeot 406 stasjonsvogn er en utpreget familiebil, men den vil også tiltale sjåføren som liker å ta den lengste veien hjem. Vårt største ankepunkt mot bilen er at den virker litt dårlig sammenskrudd.

Publisert

Først og fremst er Peugeot 406 ST 1.8 Stasjonsvogn en praktisk bil. Den har bagasjeplass i mengder, og løsningene er gjennomtenkte. Derfor skal vi ikke kritisere Peugeot for at reservehjulsbrønnen tar så mye plass som den gjør, men det er underlig med tanke på at det kun er et nødhjul som ligger der.

Et bagasjevolum på 526 liter burde allikevel holde for de fleste.

Bilen har vokst

Den ekstra bagasjeplassen skyldes i første rekke at bilen har vokst tyve centimeter sammenliknet med 406 sedan. Derfor har ikke den ekstra bagasjeplassen gått ut over den øvrige plassen i bilen. Baksetepassasjerene har like god plass i 406 stasjonsvogn som de har i sedanutgaven. Bredden på baksetet er god nok for tre voksne, men personen som sitter på midtplassen har for dårlig takhøyde.

Kjørestillingen i 406 stasjonsvogn er god, men kunne godt ha vært litt bedre. Man sitter komfortabelt, men toppen av rattet blir litt langt unna. Det gjør også betjeningsorganene, og du må nesten strekke deg for å nå frem til bryterne som sitter lengst unna. Men dashbordet er enkelt og oversiktlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.