Hele prøvekjøringen

Chrysler Neon 1.8 16v har mindre motor enn den dyrere Neon 2.0 hva gjelder slagvolum, men når de skal måle krefter vinner 1,8 literen. Våre hjerter vinner den også.

Publisert

Ved gasspådrag hører du luften som suges igjennom innsugningsrørene, ventilene som synger sin egen sang og vårt smil som øker i takt med antall omdreininger. Ved rødmerkingen truer smilet med å vrenge trynet.

I et kort sekund dør lyden hen, bare for å begynne på nytt igjen når clutsjen på nytt er i inngrep. I biler som dette er radio overflødig, motorens egen musikk holder lenge.

Vi snakker ikke om noen ekstrem sportsbil, for det er en Chrysler Noen ikke. Derimot er det en helt ordinær familiebil, men en familebil av den underholdende sorten.

Krefter nok

Motoren på 1.8-liter utvikler 115 hester. Det holder til å gi bilen hyggelige kjøreytelser, 0-100 bruker du 9.8 sekunder på. Vi har tidligere rost Neon for dens kjøreegenskaper, og fremhevet den enkle, men effektive automatkassen. Men også den manuelle gearkassen overrasker på positivt vis. Korte sjalteveier, presis og kjapp - en gearkasse som passer Neon 1.8 LE aldeles utmerket.

Kan forbedres

Neon er allikevel ikke bare en dans på roser.Plassen i baksetet blir litt i snaueste laget for voksne mennesker og bagasjeplassen er heller ikke størst i klassen. Bagasjerommet skjemmes dessuten av de innvendige lukehegslene som stjeler en god del av den lille plassen som er der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer