Hele prøvekjøringen

Opel Astra har beveget seg inn i et nytt solsystem. Mange lysår skiller dagens utgave av Astra fra den som erstattes. Men Opel har fortsatt en vei å går før de kommer opp på nivå med Golf.

Publisert

Sport. Navnet gir klare assosiasjoner og Opel skuffer ikke. Der i gården er det ikke nok bare å kalle bilen for Sport og være fornøyde med det. Fra utsiden skiller den seg knapt fra noen annen Astra selv om bilen har fått 15 tommers hjul. Innvendig er forandringene flere. Her har man krydret med hvite skiver på instrumentene og sportsseter.

Senket

Ute på veien merker du at ingeniørene hos Opel heller ikke har latt understellet være i fred. De store forandringene er det ikke, men oppsettet er noe stivere, og bilen er senket. Det betyr at fjæringskomforten ikke er fullt så god på sportsutgavene som den er på de andre Astraene. Spesielt over de små ujevnhetene blir det litt i hardeste laget.

Styringen liker vi heller ikke helt, den blir litt hemmelighetsfull og skjuler derfor ganske godt hva forhjulene driver med.

Trekkvillig motor

Imponert ble vi derimot over motoren. Etter en tur/retur Trondheim, fant vi ut av at man strengt tatt ikke trenger mer motor i Astra. Ytelsen fra 1,6-literen med 16 ventiler er ganske nøyaktig 100 hester. Det holder til å gi bilen en toppfart på 182 kilometer i timen og en akselerasjonstid fra 0-100 på 12 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer