Hele prøvekjøringen

Omega er Opels flaggskip, og fortjener betegnelsen. Den kan nemlig friste med svært god innvendig plass og et utstyrsnivå som skulle tilfredsstille de mest kresne. Men Omega 2.5 GL er forstatt for lite ekslusiv til å fortjene betegnelsen "luksusbil", og prislappen er i drygeste laget.

Den nye versjonen av Opel Omega har gassutladningslamper. Forskjellen på den nye og gamle modellen er derfor mest synlig i mørket.
Den nye versjonen av Opel Omega har gassutladningslamper. Forskjellen på den nye og gamle modellen er derfor mest synlig i mørket. Vis mer
Publisert

På jakt etter storbil? Da har du virkelig mange biler i høyst forskjellige prisklasser å velge mellom. Omega er Opels alternativ. Vår testbil - en velutstyr sedan med betegnelsen GL og en frisk 2,5-liters V6-motor - er hverken spesielt sportslig eller luksuriøs. Den er derimot et av de mer familievennlige alternativene du kan velge blant storbilene.

Først og fremst er bilen et godt alternativ for dem som er på jakt etter maksimal plass. Omegas bagasjerom er tilsynelatende i stand til å sluke hva som helst - hele 530 liter bagasje får plass. Baksetet er også av den rause typen - her sitter selv tre voksne personer godt uten at det blir alt for intimt.

Ryddig

Adjektivet "godt" brukes i første rekke om plassforholdene i bilens seter. Setene er nemlig litt for harde etter vår smak. Forsetene har nesten litt for god plass for menesker med normal kroppsbygning. Sidestøtten er god, men det ligger ikke akkurat inntil kroppen - setene er nemlig ekstremt brede.

Det er imidlertid lett å finne en behagelig kjørestilling - setene kan justeres i alle himmelretninger, og rattet er justerbart i høyde og dybde. Førerplassen er meget tiltalende og oversiktlig. Rett til høyre for rattet sitter et stort tekstvindu der informasjon fra radio og kjørekomputer vises. I tillegg kan radio og cd-spiller styres fra blinklyshendelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.