Hele prøvekjøringen

Audi A6 Avant er ikke bilen for massene, spesielt ikke når prislappen kryper over 600.000 kroner. Derimot er det en bil alle burde fått lov til å prøve, for maken til komfort skal man lete lenge etter.

Publisert

Motorens seks sylindre maler stille - utenfor vinduene glir landskapet lydløst forbi. I kupeen er det bare summingen fra klimaanlegget og myke toner fra stereoanlegget det eneste vi hører når vi beveger oss nedover E18.

Kilometertelleren tikker avgårde, og det er akkurat dette Audi A6 Avant er laget for. Dette er bilen som skal sørge for å få deg fra A til B på en så komfortabel måte som mulig.

Når villdyret våkner

Etterhvert tar vi av fra E18, de heltrukne hvite linjene blir erstattet av stiplete linjer, asfaltkvaliteten blir dårligere og svingene kommer tett.

Femtegearet blir erstattet med tredje og motorens behagelige malen blir erstattet av et sportslig snerr. Små bevegelser på høyrebeinet kvitteres med umiddelbar hastighetsøkning. Firehjulsdriften, Quattro, sørger for at bilens fire hjul er som plantet i bakken. Det er overraskende hvor stabil bilen er, selv om den strekker seg fem meter. Overraskende er det også hvor lett det er å plassere bilen i veibanen.

Gleder oljeselskapene

Ikke fullt så overraskende er bensinforbruket, de 193 hestekreftene trenger nemlig mat. For bensinselskapene er det gledelig å se at bilen over en distanse på 388 kilometer hadde et forbruk på 1.08 liter per mil. Nå skal det vel også nevnes at de som kjøper en Audi A6 Avant med 2.8 liters motor og firehjulsdrift til drøye 600.000 kroner neppe lar seg knekke rent økonomisk av om bilen bruker 0.8 liter eller 1.08 liter per mil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer