Hele prøvekjøringen

Rover forbindes med eksklusivitet og engelsk overklasse, men også med stil og eleganse. Å kalle en Rover 214 Si for eksklusiv vil nok være å gå litt langt, men at den har både stil og eleganse kan man ikke nekte for.

Publisert

Fra forkrommede sparkeplater lyser "Rover" mot deg, og interiøret viser med all tydelighet at engelskmenn fortsatt ofrer deler av skogen for at du skal kunne nyte treverk i interiøret på bilen din.

Riktignok bugner det ikke av tre i bilen, det ville nemlig blitt for voldsomt med tanke på at denne bilen tross alt har sine konkurrenter i Volkswagen Golf, Opel Astra og Ford Escort.

Dårlig takhøyde bak

Derfor er heller ikke Rover 200 noen spesielt stor bil, men to voksne får fint plass i de velourkledde forsetene. Bak er det derimot verre, er du noe særlig over 1.80 høy blir takhøyden for snau. Resultatet er en ukomfortabel sittestilling - og ett par hodestøtter du neppe vil få bruk for.

Egentlig heter bilen Rover 214 Si. Til en forandring har merket faktisk en betydning på denne bilen. Tallet "2" forteller at bilen tilhører Rovers 200 serie, men de siste to tallene er mer interessant "14" sladrer nemlig om motorens volum - 1,4 liter. Noen stor motor finner man med andre ord ikke i Roveren, men 16 ventiler og innsprøytning hjelper, og 103 hestekrefter er hva de fire brennrommene greier å levere av krefter til svinghjulet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer