Hele prøvekjøringen

De fleste rynker på nesen når det snakkes om BMW'er med firesylindrede motorer. En ekte BMW skal ha seks sylindre under panseret. Nye 318 i kan bli bilen som endrer denne oppfatningen.

Publisert

Panseret på den nye 3-serien til BMW er langt, her er det meningen at seksylindrede motorer skal rå grunnen. Derfor er det mye plass til rådighet når to av sylinderne mangler - det virker nesten som om den minste motoren mistrives der den desperat forsøker å krype under torpedoveggen.

Sannheten er at motoren slettes ikke har noe å skamme seg over, for en mer trekkvillig og kultivert firesylindret motor skal man lete under mange pansere for å finne. Aldri virker den anstrengt, selv nærmest håpløse oppgaver - som å akselerere fra 1.000 omdreininger i femte gear - går den igang med uten å protestere.

Høye turtall fikser også motoren uten problemer, klatreturen opp mot rødmerkingen blir aldri stressende, eller ukultivert. Bensinforbruket er også lavt. Et forbruk på 0.68 liter per mil er ikke galt, når ruten bestod av alt fra motorveier til bykjøring og svingete landeveier.

Nydelige kjøreegenskaper

Bilens kjøreegenskaper er også i en klasse for seg. Nøytrale og forutsigbare, nesten på grensen til det kjedelige. Borte er den litt rampete oppførselen som eldre 3-serier var belemret med, tilbake er et chassis som oppfører seg eksmplarisk - også under ekstreme påkjenninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer