Hele prøvekjøringen

Seat Arosa er det minste familiemedlemmet i VW-familien, men det bilen mangler i størrelse, tar den igjen med stil og smil. Komfort og sportslige kjøreegenskaper redder den spanske småbilen.

Publisert

Den er en liten fargeklatt i bilmarkedet med sitt småbarske design og sterke farger. Man trenger ikke alltid å ha en stor bil for å vekke oppsikt langs våre veier. En Arosa tilhører sjeldenhetene i norsk bilfauna, både fordi bilmodellen er nokså ny, men også fordi, vel, hvem trenger egentlig en slik bil? Blir den ikke litt i minste laget?

Interiøret - i alle fall sett fra førerens sittested - er hentet mer eller mindre direkte fra VW Polo. Det er med andre ord enkelt, oversiktlig og ryddig. På en sjarmerende småbil som dette kunne man kanskje forvente å finne litt gla' farger her og der, men det hele er holdt i en trist, mørk farge.

Oversiktlig og lettkjørt

Førersetene er derimot lyse og vennlige, og byr på meget god støtte for lår og side. Vi kunne imidlertid ønske oss en noe bedre korsryggstøtte.

Fra førerplassen har man god oversikt over bilens hjørner - den er enkel å plassere i veibanen, og ikke minst i byen. Den korte gearspaken gir nærmest sportslige assosiasjoner, og kombinert med en presis styring er det også nærliggende å kjøre friskt med den lille sjarmøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer