Hele prøvekjøringen

Historien om Daewoo er historien om bilmerket som ble lansert litt for tidlig på det norske marked. Forrige genereasjon, med modellene Nexia og Espero, var ingenting annet enn gamle Opel-modeller med svak kvalitet. Den tid er forbi, men fortsatt er det rom for store forbedringer.

Publisert

Vi har prøvekjørt Daewoo Nubira – en bil som skal konkurrere i den etterhvert knalltøffe mellomklassen mot biler som VW Passat, Ford Mondeo og Opel Vectra for å nevne noen. Og selv om koreanske Daewoo kan skilte med god plass til en lav pris, vil nok konkurransen bli i hardeste laget for det sist ankomne bilmerket på det norske marked.

Folk flest vil nok – rent praktisk – få tilfredsstilt sine behov i en Nubira. Bilen har i alle dagligdagse situasjoner det som kreves av plass, komfort og kjøreegenskaper, og det er heller ikke for mye å utsette på bilens kvalitet og finish. Men det er litt å utsette på bilen på nesten alle disse områdene, og da spørs det om all verdens prisfordeler veier opp for de svakheter som finnes.

Mangler kvalitetsfølelsen

Det er i grunnen ikke mye å utsette på plassen. Skulderbredden og takhøyden er god, og baksetepassasjerne har rimelig god benplass. Bagasjerommet har et helt greit volum, men innvendig lukehengsler stjeler plass.

Daewoo Nubira er også rimelig komfortabel, men dessverre er lydnivået nokså høyt. Veistøyen slår lett gjennom, og under akselerasjon er motorstøyen nokså påtrengende. Fjæringskomforten er i utgangspunktet slett ikke verst, men på ujevnt underlag slår det ganske kraftig i understellet, og komforten oppleves derfor som dårligere enn det den egentlig er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer