Hele prøvekjøringen

Audi har lenge satset på mindre bensinmotorer med turbo som jager opp effekten som en erstatning for konkurrentenes større V-6’ere. Men en turbomotor kan aldri erstatte komforten og nytelsen som en V-6 leverer. Og Audis nye 2,4-liter er en perle i så måte.

Publisert

Men når sant skal sies; A4 er forgjengeren til VW Passat - et enda mer folkelig alternativ. Begge bilene har absolutt sine egenskaper i orden, men Passaten er mer bil for mindre penger, mens A4 er mer status for mer penger. Om A4 fortjener den høyere statusen får være opp til hver enkelt å vurdere, men det er i alle fall ingen tvil om at A4 er mer sportslig anlagt enn Passat, der plass og komfort er prioritert høyere.

Eksemplarisk førerplass

Plassmessig er ikke A4 noe prakteksemplar. I forsetene klager man neppe, her er både skulderbredde, takhøyde og plass til bena i et meget oversiktlig førermiljø. Setene (vår testbil hadde sportsseter) er eksemplariske, med jusetringsmuligheter hele veien, og glimrende lår- og sidestøtte.

Baksetet er derimot langt dårligere, tre i bredden er nokså trangt, men mangelen på takhøyde er verre. Bagasjerommet er oversiktlig og ryddig, men heller ikke det er "størst i klassen". Likevel - en Audi A4 Avant er kanskje ikke bilen man kjøper for plassen skyld.

Lettkjørt og sportslig

Ute på veien er det lett å bli venner med den kompakte Audien. I motsetning til sine konkurrenter fra BMW og Mercedes, har som kjent Audi for lengst gått over til forhjulsdrift. Det borger for forutsigbare kjøreegenskaper, og Audien har nettopp det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer