Hele prøvekjøringen

Koreanske biler er ikke lenger noe nytt. Det er det heller ikke at Mercedes produserer gode motorer. Men en Mercedesmotor i en Koreansk bil er fortsatt relativt nytt. Møt SsangYong Korando TDi.

Publisert

Design av biler er en vanskelig operasjon. Her skal man ta hensyn til funksjonalitet, plass og det skal helst være like moderne om fem år som det er idag. Mange biler har blitt fiaskoer fordi designet ikke ble likt av publikum. Vi sier ikke at Korando blir en slik bil, men designet er i høyeste grad uvanlig. Under vår testperiode opplevde vi både latter, forelskelse og avsky.

Dårlig stabilitet

At Korando er en bil som er konstruert for å ferdes utenfor den oppgåtte sti betyr at man er nødt til å gå litt på akkord med enkelte egenskaper. Imidlertid blir vi litt betenkte når stabiliteten ved bremsing er så dårlig som den er i Korando. For i flere simulerte nødbremsinger fikk bilen sleng, og det er det siste man trenger når situasjonen allerede er kritisk.

Turbo montert i Norge

Komforten i bilen er brukbar. Fjæringskomforten skal ha mye av æren for det. Både lange og korte ujevnheter slukes uten for store problemer, og der er kun de verste ujevnhetene man får føle på kroppen. Ssangyong har allikevel et stykke igjen. Kjørestillingen kunne med fordel ha vært bedre. Vi hadde følelsen av at vi datt ut av setet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer